Canım Beyaz Saçlarım

Bildiğiniz gibi gri/beyaz saç modası var. Pek çok genç kız saçlarını griye boyuyor, birkaç yıldır devam eden bir moda akımı. Tabii bu kişilerin kendi seçimi, oysa ki saçlar, yaş ilerledikçe kendiliğinden beyazlaşınca, can sıkıcı, üzücü bir his uyandırıyor çoğu kişide, korkunç geliyor, gelmesin… Beyaz/gri saçları aslında gençlerin de kullanması yaş kriterini ortadan kaldırması açısından oldukça olumlu bir moda akımı. Saçları yıpratması dışında, yaşlılıkla empati kurmak ve ileride beyazlaşacak saçlara da bir hazırlık gibi.

64 yaşındaki Jo-Ani Johnson kendi saçlarındaki beyazlama sürecini anlatıyor. 30’lu yaşlarındayken bir gün işe gitmiş ve patronu ona bakıp şaşırarak şöyle demiş: “Aa saçların grileşiyor.” Johnson paniklemiş ve saçlarını boyamayı düşünmüş. Saçlarındaki beyazları kapatmayı, gizlemeyi denemiş. Fakat en sonunda bununla barışmış ve yoluna devam etmiş. Bir gün sarışınlardan pek de hoşlanmayan bir adamla tanışmış. 20. evlilik yıl dönümlerini kutladığı kocası onu doğal haliyle seviyor. 90 yaşındaki annesini ne kadar güzel gördüğünü belirten ve hâlâ onunla birlikte yaşadığı için minnettar olan Jo-Ani Johnson, yarınların ona ne getireceğini bilmediğini ve artık bir şeyler için çabalamanın, tırmanmanın, yükselmenin hayatında yeri olmadığını söylüyor. Günler ona ve herkese en güzelini verecektir. Yeni yaşlar da yeni fırsatlar sunacaktır, yarın ne olacak bilemeyiz.

Sevgili Johnson ermiş gibi konuşuyor. Johnson’un o kadar muhteşem, uzun, saçları var ki, belki de boyamaya devam etseydi, bu kadar sağlıklı olmayacaklardı. Gri saçlarını kucaklamak, onu daha olumlu biri yapmış ve saçlarını bunun bir kanıtı gibi sallıyor. Ayrıca diğer kadınlara da örnek oluyor. Sokakta pek çok kadın onu çevirip, saçlarını ne kadar güzel bulduklarını ve kıskandıklarını söylüyorlarmış.

Tags from the story
,
Diğer Yazıları: Nihan Kayalıoğlu

Mutlu Yıllar

Bugün yılın son günü, 1986 yılında 1987 olmasın diye ağladığımı sanki dün...
Devamı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir